Snart lanseras ClusterShare

29 Aug 2021

FL4i lanserar webbplattform för snabbt och effektivt stöd till företag

Nu lanseras ClusterShare, innovationsstödsystems egna digitala verktyg som ger en detaljerad överblick över alla aktörers erbjudanden i Östra Mellansverige.

För företagens bästa

Arbetet med ClusterShare påbörjades inom ramen för projektet FastLane 4 industry i februari 2021. Ambitionen är att skapa en plattform som gör det lättare för innovationsaktörer i Östra Mellansverige att samla sina erbjudanden och tjänster på ett och samma ställe. ClusterShare:s arkitektur underlättar orientering i all information och bidrar till en smart och enkel delning av de aktuella tjänsterna hos samtliga aktörer i det geografiska området. Det innebär att aktörerna i sitt arbete med företagen kan erbjuda en mycket bredare palett av tjänster. På längre sikt kommer ClusterShare även kunna användas av industriföretag i Östra Mellansverige för att söka hjälp, jämföra olika erbjudanden och hitta rätt stöd för just dem.

”Att företag snabbt och enkelt ska kunna navigera bland mängden av bra erbjudanden är viktigt för att de ska kunna hitta rätt hjälp vid rätt tillfälle”, säger projektkoordinator Mikael Melitshenko.

Erbjudanden till företag över regiongränser

– Det som är viktigt med ClusterShare är att verktyget gör det lättare för aktörerna att hitta rätt tjänster till företagen, oavsett kommun- och regiongränser, säger Christer Karlsson, projektledare för FL4i. Framför allt vill vi knuffa ner de officiella gränser som ändå finns administrativt. Det handlar om att minska de hinder som företagen upplever finns kring omställning och verksamhetsutveckling, speciellt nu i pandemins tider. Därför behöver man få in all bra expertis och stöd som finns i Östra Mellansverige i ett och samma verktyg.

”För att ge ett exempel, ett företag i Linköping som är intresserat av material inser att de har behov av automationsutveckling. Då ska vi snabbt lotsa vidare till Automation Region i Västerås och deras expertis kring flexible automation, kopplad industri och robotik. Vi suddar ut gränserna helt enkelt”, förklarar Christer.

ClusterShare lanseras den 29 september, men finns tillgänglig redan nu. Klicka på länken för att komma åt ClusterShare: https://clustershare.se/.

Så går det till

Våra koordinatorer finns här för att hjälpa dig utforma en utvecklingsplan för just din verksamhet.

Fler nyheter

Senaste nytt