Gränges får stöd i sitt miljöarbete

29 Nov 2021

Gränges vände sig till FL4i för att få hjälp med en process för produktutveckling och innovation. Idag sköts dessa av en aktör i Skåne men de vill ha mer lokal hjälp. Dessutom ville företaget definiera och skapa återbruk av restavfall. Genom Innovative Materials Arena (IMA) i Linköping tog Gränges kontakt med Cleantech Östergötland i våras.

Vi producerar aluminiumband och får förstås avfall under processens gång med omsmältning, varmvalsning och kallvalsning. Något vi vill minska så mycket som möjligt och efter att ha fått en uppmaning i processavtalet ville vi ta hjälp utifrån för att få fler konkreta lösningar, berättar Marie Ekman på avdelning Research & Innovation.

Detta ledde till att Cleantech Östergötland samlade ihop ytterligare sex aktörer för en digital workshop tillsammans med Gränges den 12 maj – från bland annat Linköpings universitet, RISE och Ecoloop.

Vi utgick ifrån tre utmaningar som Gränges såg förbättringspotential i sitt nuvarande miljöarbete. Eftersom covid-19-pandemin gjort oss mer öppna inför och skickliga på digitala möten så bjöd vi in några långväga materialexperter som vi bedömde hade kompetens i frågan. Mötet visade på prov på kombinationen potential att härleda ett antal tänkbara lösningar med stor tidseffektivitet. Om expertkunskap i teknikfrågan saknas så måste vi veta vart industri- och branschkunnandet finns, förklarar Ian Hamilton som är projektledare i Cleantech Östergötland.

Läs hela artikeln här.

Bild: Gränges

Så går det till

Våra koordinatorer finns här för att hjälpa dig utforma en utvecklingsplan för just din verksamhet.

Fler nyheter

Senaste nytt