FL4i stöttar Epishine i deras arbete med att definiera ett MES system

9 Nov 2021

Det Linköpinsbaserade ljusenergiföretag Epishine som tillverkar organiska solcellar i plast har vänt sig till FL4i för att få hjälp med produktionsdatabehandling. Epishine har kommit långt i uppskalningen men har ytterligare behov av att komma vidare med automationslösningar för att öka effektiviteten i produktionsflödet.

Förfrågan kom till Innovative Materials Arena (IMA) som lotsade bolaget till Automation Region där Epishine fick ta hjälp av dess utvecklingsverktyg Beställarkompetens. Verktyget är utformad för SME-företag och kartlägger aktuella processer, avgränsningar, möjliga digitaliseringslösningar, kända problem samt olika befattningarna som berörs. I Beställarkompetens går man steg för steg genom det som behövs för att optimera företagens resurser och höja produktionsförmåga.

”Vi har haft knepiga diskussioner i hur vi avgränsar så det har absolut hjälpt att ha materialet som inspiration”, säger Jim Johansson som är produktionschef på Epishine.

FL4i projektet ser till att fler SME-företag i Östra Mellansverige ska få rätt hjälp och stöd i vad gäller produktionsutveckling, digitalisering, automation och mycket mer. Behöver ditt företag hjälp? Hör av dig till någon av våra koordinatorer för att bli kontaktad inom 24 timmar.

Bild: Epishine/Christian Ekstrand

Så går det till

Våra koordinatorer finns här för att hjälpa dig utforma en utvecklingsplan för just din verksamhet.

Fler nyheter

Senaste nytt